Produktionen af byggeelementer til ”Generisk Bocelle” er nu i fuld gang. Lærlinge på Københavns Teknisk Skole er netop nu i færd med at producere fiksture og skære vinkler til i komposit materialet, Fiberline. Dette er en vigtig forberedelse til produktionen af de egentlige rammer der er selve konstruktionen i projektet. Sideløbende arbejder de fem arkitektstuderende på en videreudvikling af facaden. Baseret på en igangværende undersøgelse hos KHR Arkitekter med partner Jan Søndergaard og erhvervs ph.d. stipendiat Vicki Thake, undersøges Fiberline-materialets muligheder yderligere. Til facaden bruges en MD-planke som oprindeligt er et broprofil og derfor er mere stabilt end en klassisk facadeplanke. Denne planke bidrager således til at stabiliserer konstruktionen og minimere materialebrug.

Projektet

Projektet skal opføres til Københavns Tømrerlaugs 500 års jubilæum i dec. 2015, hvor det skal stå som et symbol på en nytænkende fremtid for tømrerfaget og byggeriet. Den Generiske Bocelle bliver til via en lang række samarbejdspartnere; Københavns Tømrerlaug, KADK, KHR Arkitekter, Fiberline composite og Københavns Tekniske skole. Projektet er derfor særligt af sin art, da det forener forskning og uddannelse med praksis indenfor arkitektur og håndværk samt industrien med produktionen af kompositmaterialet. Projektet tager derfor udgangspunkt i et tværfagligt samarbejde og processen er bygget op om vidensdeling på tværs af projektets mange parter, som er eksperter på hvert deres felt.

Projektteam, arkitektstuderende fra KADK: Oliver Mogensen, Oliver Lehrmann, Nichlas Heunicke, Johanna Sigurðardóttir & Marie Morsing. Konsulent og projektudvikler: Fritz Vinter.